Sq:Stats

{{}} I18n {{}} Category_playerinfo {{}} Status_green


Statistikat janë vlera të përdorura në lojë që të përcaktojë se si karakteri juaj kryen si në përgjithësi dhe në situata të caktuara. Shumica e këtyre vlerave mund të shihet me dritare Statusit dhe janë në gjendje të rritet me kalimin e kohës dhe përpjekje. Megjithatë, ka edhe figura të tjera që janë të dukshme kudo dhe janë të rëndësishme që të jetë i vetëdijshëm.

Ky është sistemi i përdorur aktualisht stat. Sepse Bota Mana është aktualisht duke përdorur Server Ragnarok Online Emulator eAthena si një server backend mekanikë lojë janë identike me internet lojë online Ragnarok. Vini re se kjo është vetëm një shtet i përkohshëm. Loja do të kaloni në një sistem unik stat sa më shpejt të zhvillimit platformë të re server është i gatshëm.


Informacione Player

Shëndeti === === Shëndetin apo' HP është një vlerë që përcakton se sa dëme ju mund të merrni pa që po vdes. Dëmtimi në betejë, si dhe me kalimin e kohës nga dëmtimi helm. Dy zvogëluar shëndetin tuaj të tanishme, ndërsa potions dhe magji janë në gjendje për të rivendosur shëndetin tuaj. Pasi shëndetin karakterin tuaj arrin 0, karakteri juaj do të vdesin. Shëndeti juaj e tanishme po rikthehet natyrisht me kalimin e kohës, edhe pse kjo mund të ndikohet nga pesha juaj aktuale (shih më poshtë). Është e rëndësishme të theksohet se shëndetin tuaj maksimale është e lidhur me nivelin tuaj vitalitet.

Pesha === === Dy artikuj dhe lojtarët kanë "peshë" të statistikave të përfaqësuar në gram dhe kilogram. Në rastin e Artikujve, kjo është një peshë statike për çdo lloj pika. Për lojtarët, pesha përcaktohet nga pesha totale e artikujve në inventar tij ose të saj. Pesha juaj aktuale është 21kg plus 300g (0.3kg) në pikën e forcës. Pesha juaj është i rëndësishëm sepse si ajo arrin në gjysmë të rrugës, ajo mund të ju pengoj për efekt të mbajtjes nga ju natyrisht rivendosjen e shëndetit tuaj dhe mana.

Përvoja === === Përvoja është një vlerë që ju të grumbulluar të dyja duke vrarë monsters dhe kompletimin e veprimeve të caktuara apo dialogje (zakonisht quests). Kur të keni arritur shfaqet përvojën tuaj maksimal, Level juaj do të rritet nga një dhe përvoja juaj do të shfaqet të rivendosur. Shuma maksimale e përvojës nevojshme për ju për të arritur nivelin e ardhshëm është rritur në mënyrë progresive per nivelin tuaj player. Vlerat për këtë rritje nuk janë llogaritur me një formulë.

Niveli === === Niveli lojtar tuaj, siç përcaktohet nga përvoja juaj, është një shenjë se sa keni përparuar. Në veçanti, kjo është e dobishme, sepse çdo rritje e nivelit të ju jep pikë karakter. Ju jeni të lirë për të shpenzuar për të rritur stats tuaj barazoi. Disa figura, të tilla si shëndetin maksimal, janë rritur automatikisht si niveli juaj është rritur.

Pikët Mana === === Pikë mana, ose deputeti, përfaqësojnë sasinë e energjisë magjike që ju keni. Përdorimi parashikon magjike kullon pikët tuaja mana. Pikë maksimale tuaja Mana janë rritur nivelin tuaj të Inteligjencës. Nëse ju nuk keni më shumë se gjysmën e kapacitetit peshe tuaj në inventarin tuaj, Pikët tuaja Mana do të kthehen natyrshëm, ashtu si Points Healph.


== == Barazoi Statistika

Këto stats mund të ngrihen me pikë karakter mbledhur nga çdo rritje të nivelit lojtar. Ato janë thelbësore për avancimin dhe mbijetuar në botë lojë.

'Rreth Pikët Statusi:'

 • Në çdo nivel Bazë të fitojë një numër të pikave statusit. Këto pika mund të përdoret për të përmirësuar Stats 6 tuaja kryesore. Numri i pikave të fituara në çdo nivel bazë mund të llogaritet si [BaseLevel / 5] + 2.
 • Kostoja e përmirësimit të një stat rrit si Stat ngrihet (shuma bazë vetëm). Kostoja për të rritur një stat nga një mund të llogaritet si [(BaseOfStat - 1) / 10] + 2. Për shembull, nëse ju keni 29 3 Dex, atëherë ajo do të kushtojë [(29-1) / 10] +2 = 2 +2 = 4 Statusi Pikët për të përmirësuar atë me 30 3.

Agility === === Ngre shpejtësinë tuaj dhe dredhi sulm tuaj.

 • 1 të Ikni / Shmangen per pike.
 • Rritja e shpejtësisë Sulmi sipas pikës (Kjo është e bazuar edhe në shpejtësinë sulm e armës që ju jeni duke përdorur).

Zhdërvjelltësi === === Ngre dëmin tuaj hark dhe saktësinë tuaj (dëme minimale në hit).

 • Hit +1 tek per pikë. Vini re se mundësia për të goditur një objektiv është reduktuar pastaj nga distanca (* (distance + 1)).
 • Rritja e shpejtësisë Sulmi sipas pikës (Kjo është e bazuar edhe në shpejtësinë sulm e armës).
 • 1 dëmtimi bazë për pikë për armë raketore.
 • Një bonus prej (Dexterity/10) ^ 2 për armët raketore (të tilla si harqe).
 • 1 dëmtimi baza per 5 pikë për armë përleshje.
 • 1 dëme minimale për pikë për armë përleshje. Nëse shkathtësi kalon vlerën Sulmi i armës përleshje, përdorni sulmin e armës përleshje për min. Vlera (dmth. max. dhe min. vlerat bërë të njëjtën gjë).
 • Shans 0,15% kritike për armë përleshje në pikën e zhdërvjelltësi

Vitalitetin

Ngre shëndetësore pikë max dhe të mbrojtjes.

 • 1% për max pikë shëndetësore për pikë.
 • 0,8 Dëmtimi armë reduktim (mbrojtëse) në pikë.
 • Artikuj shërimit Efekti u rrit me 2% në pikë.
 • Çdo 5 pikë plot vitalitet rrit pikë shëndetësore fuqinë e rimëkëmbjes nga 1. Kjo ndikon edhe shërimin nga pushimi dhe duke shëruar nga shërojë-mbi-artikujve kohë.
 • Për monsters, nuk është një bonus për të dëmtuar ulje.
 • Nuk është një bonus fshehur e stilit 1 Mbrojtjes Inteligjencës Magic për 2 pikë (aktualisht nuk përdoren në TMW).
 • Nëse (vitaliteti + (fati / 3)) është më e madhe se ose e barabartë me 97, atëherë ju jeni imun ndaj helmit.

Luck

Ngre max fat dredhi.

 • 1 dëmtimi bazë për 5 pikat e fat për raketa dhe armë përleshje.
 • Shans 0,2% kritike për pikën e fat.
 • Shans -0.3% armiku kritike për pikë.
 • 0,1% "fat" shansi dredhi (pjesa e djathtë e t'i shmanget vlerës së tuaj) për pikën e fat (duke filluar nga 1% me 0 fat).
 • 3 + (vitalitet + (Luck / 3))% shans të rezistonin helm.

Inteligjencës

Ngre MP tuaj (Pikat Mana) dhe aftësitë mendore.

 • 1 Magjike Base Attack për pikë.
 • 1 Magjike Baza e Mbrojtjes për pikë.
 • 1% të Max deputet për pikë.
 • Shërim MP artikuj Efekti u rrit me 2% në pikë.
 • Çdo 6 pikë të plota e rrit fuqinë e Inteligjencës shërim deputet nga 1 dhe inteligjencës kaluara 120, çdo 2 pikë inteligjencës jep një bonus në pushtet deputetit shërim prej 1.
 • Një bonus për min. sulm magji.
 • Një bonus për max. sulm magji.
 • 1 reduktim magji dëme (mbrojtëse) në pikë.

Forca === === Ngre sulm tuaj dhe dëmtimin e hits tuaj.

 • 1 dëmtimi bazë për pikë për armë përleshje.
 • Një bonus prej (Strength/10) ^ 2 për armë përleshje.
 • 1 dëmtimi baza per 5 pika për armët raketore.
 • +30 Tonazh për pikën e forcës bazë.

Shih gjithashtu === ===

Referencat === ===