Sq:Walkthrough

This article contains information for players or people interested in playing The Mana World.

This article is for reference purpose

The features described in this article are already implemented in the game. The article should describe how a certain aspect of the game currently works. You may of course edit this article to improve the description of the circumstances. Your opinions or improvement suggestions about the described aspects themself are of course appreciated, too. But please put these on the discussion page of this article to keep facts and fiction separated.


Rregullat dhe rregulla të mirësjelljes

Rregullat e lojës, postuar nga Platyna janë:

 1. Mos abuzim lojtarë të tjerë (fyerjet, sharjet, etcâ € | drejtohen një personi të caktuar / s)
 2. No bots ( 'nuk' çdo aktivitet AAK në lojë).
 3. No spamming / përmbytje (duke përfshirë tregtinë spam).
 4. No lypur.
 5. Bisedoni anglisht në chat publike (Ju mund të flisni një gjuhë tjetër, nëse ju pëshpëritje).
 6. RFC 1855.

Përveç kësaj ne do të këshillojë mirësjelljes në vijim:

 1. Mos e shkundni-vjedhur pa lejen e (drop-vjedhin merrni artikuj rënë nga një përbindësh të vrarë dikë tjetër).
 2. Mos vrisni-vjedhin pa leje (vrasin-vjedhin vrasin një përbindësh dikush tjetër është duke luftuar për të marrë exp lehtë).
 3. Të jetë i sjellshëm, të marrë kohë për të përshëndetur njerëzit para se ju kërkoni diçka, ndjekin rregulla të mirësjelljes të njëjtë në bisedë si ju do të ndjekë në jetën reale.
 4. Mos bëni mbi të tjerët si ju nuk do të donte për të bërë për veten tuaj.

Kontrollet Default

'Keyboard

 • Border = "1"
 • Kyç! veprim

 • Arrow | | lëvizë
 • Ctrl | | sulm
 • F1 | | këmbe ndihmë në internet
 • F2 | | dritare këmbe profilin
 • F3 | | dritare këmbe inventarit
 • F4 | | këmbe dritare pajisje
 • F5 | | shkathtësitë dritare këmbe
 • F6 | | Minimap toggle
 • F7 | | toggle chat dritare
 • F8 | | shortcutbar toggle
 • F9 | | dritare show Setup
 • F10 | | dritare këmbe debug
 • Alt Alt +0--9, - & + | | show emoticons
 • S ose Alt + S | | ulen / qëndrojnë deri
 • Alt + F | | këmbe pathfinding debug tipar
 • Alt + T | | toggle injorojnë / lejojë tregton hyrëse
 • Alt + P | | marrë screenshot
 • A | | përbindësh objektivi më i afërt
 • H | | fshehin të gjithë jo-ngjitet dritare
 • G ose Z | | marr artikull
 • Shkruani | | fokus dritare chat / dërgoni mesazh
 • Shift | | mbajë atë kur sulmuar të bllokoj objektiv për sulmin auto

Këshillë: Çelësat e listuara këtu janë çelësat 'Default e. Për të ndryshuar çelësat shkojnë të setup -> keyboard.

'Mouse'

 • Border = "1"
 • Kyç! veprim
 • Left-click (në karakter) | | Sulmi
 • Left-click (në artikull) | | ecin në dhe të vini deri
 • Left-click (mbi tokë) | | ecje këmbe në drejtim të kursorit
 • Djathtas-klikoni (në karakter) | | context menu ndjeshme

'Këshilla:

 • Kur përdorni miun për të ecur, karakteri juaj automatikisht do të përdorë një algoritëm pathfinding për të marrë rrugën e afërt të vendndodhjes treguesin e miut-së.
 • Majtas kliko për të ekzekutuar veprimin e paracaktuar: të ecin, të marr një objekt, sulm një përbindësh dhe të flisni me NPCs (të jetë i sigurt për të klikoni mbi 'këmbëve të tyre').
 • Right click për të treguar një context menu (, tregtia sulm, ndihmoj, ...). Holding [Shift Left] pengon nga këmbë kur të sulmuar.

Hapat e parë

Gjithashtu shih faqen e Getting started.

Ju keni pjellë në rrethinat Tulimshar, në veri nga qyteti Tulimshar madh për herë të parë! Urime dhe i mirëpritur në botën Mana. Menjëherë, Sorfina do të bisedojë me ju. Ju pastaj do të mësojnë se si të luajnë dhe të përdorni komandat. Ju do të merrni edhe një Shirt pambuku në gjoks që është pranë jush. Të hapur inventarin tuaj (F3) dhe klikoni në këmishë pambuku, dhe pastaj kliko Pajis. Shirt pambuku le të jetë gjysmë-zhveshur në vend të zhveshur. Ai gjithashtu do të rrisë mbrojtjen tuaj. Pak më vonë, ju do të merrni një thikë që do të jetë i dobishëm për të vrarë monsters si maggots.

Ju fituar nivelet duke vrarë monsters. Vrasja monsters është ajo që ju do të bëni zakonisht, kështu që ju do të më mirë të mësohen me të. Ju ose mund të klikoni mbi një përbindësh, apo të synuar një të afërt duke shtypur "A" dhe "Ctrl" për të sulmuar. Kjo është një shumë e lehtë për të rrahur një përbindësh në qoftë se ju të synuar dhe të shtypni "Shift" dhe "Ctrl" së bashku. Kjo do të bëjë që ju sulmojnë automatikisht ndërsa ju nuk lëvizin.

NPCs (Non-lojë figurë) janë karaktere në server. Ju mund lehtë të njohin ato me emrin e tyre ka filluar të thinjet blu. Ju mund të klikoni mbi to për të biseduar me ta. Disa prej tyre kanë quests për ju për të përmbushur, të tjerët mund të shesin gjërat për ju dhe për të blerë gjëra nga ju, dhe disa të tjerë mund të të shërojë. Nëse ju ecin në të djathtë dhe poshtë nëpërmjet portës nga ku ju filloni, një NPC quajtur Elanore do të shërojë falas deri sa ju të merrni në nivelin 20. Vini re se në qoftë se ju sulmojnë duke mbajtur shtypur butonin Ctrl, ju mund të shërohen duke klikuar saj në të njëjtën kohë. Kjo duhet të ju ndihmojë të shpejtojë me ato 20 nivelet e para duke luftuar Goblins zjarr.

Pasi të keni vrarë një përbindësh, ai vdes dhe duket i vdekur për disa sekonda. Ajo mund të bjerë një objekt. Ju mund të qëndrojë në krye të sendit dhe shtypni "G" ose "Z" për të marrë pika. Nëse ju doni të përdorni atë, ajo është në inventarin tuaj. Nëse ju nuk mund të përdorni as pajisur atë, ajo mund të jetë një artikull kërkim, ose një send të padobishme. Artikuj padobishme mund të shiten në çdo NPC që blen dhe shet artikuj, të tilla si Neko. Megjithëse dyqaneve të ndryshme shesin me çmime të ndryshme, të gjithë ata të blejnë nga ju në të njëjtin çmim. Këto çmime janë të shënuara tërësisht në [Referenca [Item]]. Nëse ju nuk jeni të sigurt nëse një artikull është i padobishëm ose të nevojshme për një kërkim, për të mbajtur atë dhe të kërkojë lojtarë më me përvojë.

Nga fillimi, ju mund të drejtpërdrejt të fillojë të marrë aftësitë themelore (paraqitur në Aftësitë Page). Këto do të ju jap aftësi të nevojshme aftësitë, që ju përdorni çdo ditë.

Shtypni "S" për t'u ulur. Kjo e bën recoveries tuaja automatike të shkojnë më të shpejtë. Ju gjithashtu mund të mbajë "Alt" dhe shtypni ndonjë nga numrat 1 deri 0, si simbol minus, për shfaq emocion, ose të tregojnë një emoticon mbi kokën tuaj, pasi ju pa zot.

Ngritja stats tuaj

 • Kur ju fitoni një nivel në botë Mana, ju janë dhënë pikë që ju mund të shpërndarë si ju lutem mes ndryshme Statistika.
 • Thelb, vetëm dy rrugët janë të dobishme në afat të gjatë, dhe bashkësia referohet te tyre si Warrior (ose Përleshje) dhe ARCHER (ose Periudhë). Kjo nuk është efektive që të jetë një përdorues magjike deri në nivele të larta.
 • Për detaje të mëtejshme në çdo stat shihni Statistika faqe.

Warrior

Luftëtar është më e vështirë për të trajnuar si ajo ha deri pikë 33% më shumë se një stat Archer, dhe është më e prekshme për të sulmuar nga monsters. Megjithatë, luftëtar ka potencialin më të madh për të bërë para, sepse nuk ka nevojë për të blerë shigjeta. Arma e zgjedhjes për një luftëtar është një shpatë të shkurtër.

 • 'STR është e rëndësishme për rritjen e dëmit bazë e sulmit shpatës së shkurtër. Ju mund të rrisë këtë derisa ju jeni të kënaqur me dëmin tuaj bazë. 'Vini re se forca ka prioritet të ulët në fillim të lojës. Për shembull, nëse sulmi juaj 100 dëme, dhe ka një përbindësh me 390hp ju vetëm do të mundi këtë përbindësh në hitet më pak kur ju të rritur fuqinë tuaj me 30 vlera. Në qoftë se ju përdorni pikat që kërkohen për të ngritur rr 30 pikë në Agil dhe Dex vend, ju do të sulmojnë një shumë të shpejtë dhe të humbasë pak.
 • 'AGI' kjo do të ndikojë në shpejtësinë e sulmeve tuaj.
 • 'Vit' është gjithmonë e rëndësishme, sepse ajo ngre edhe mbrojtjen dhe shëndetin maksimale, si dhe përshpejton shërimin tuaj normë boshe. Ajo gjithashtu e bën shërimin artikuj shëruar ju një përqindje shtesë të HP. Gjithmonë të rritet këtë.
 • 'DEX' është e rëndësishme për luftëtar deri diku në varg 50-60 totale pikë (niveli 12-14 w / kosa [lexo më poshtë]). Kjo është vetëm për të siguruar se sulmet tuaja nuk janë shmangur nga monsters të nivelit të lartë.
 • 'Luk' është gjithashtu shumë e rëndësishme për të trajnuar për shkak se ajo ul sasinë e hitet e rëndësishme që ju të marrë, dhe gjithashtu ngre kritik raportin tuaj hit.

Gjetja e një ekuilibër të mirë është mjaft i ndërlikuar, dhe lojtarët kanë tendencë të mos pajtohen me raportin ideal. Prandaj këshilla të mira unë mund të ju jap është që të marrë kokën në atë karakterin tuaj të vërtetë ka nevojë gjatë luftimeve, për shembull në qoftë se ju doni të filloni luftën gjarpërinjtë, por nuk mund të goditur kjo do të thotë se është koha për të rritur Dex ...

Archer

Archer është e lehtë për të trajnuar për shkak se vetëm dy Statistikat janë të nevojshme për ta bërë atë të fortë, dhe për shkak se ajo mund të vrasin monsters më shpejt dhe me efikasitet. Megjithatë, Archer është e varur në një shumë e shigjeta për jetesën e tij, dhe kështu që një shumë e peshës inventarit dhe të holla do të merret nga shigjeta. Arma më e fortë për një Archer në këtë kohë është Bow Pyjeve. Kjo mund të merret në dy mënyra: një, duke bërë Forest Bow Quest, ose dy, duke blerë atë në Camp Shop Minierave Veriut për 20.000 GP.

 • 'DEX' Kjo është më e rëndësishme për stat shtiza sepse ajo ngre edhe saktësinë e sulmit tuaj dhe shton dëmin bazë të Bow. Shtiza Shumë janë të kënaqur për të ndaluar ngritjen e Dex në varg 80-90, ndërsa disa të tjerë do max atë plotësisht para fillimit të prekë edhe vitalitetin e tyre. Me 9 nivelet e Aftësitë rosë e egër e syve, duke ngritur Dex në 100 është e rëndësishme sepse ajo lejon 3 Gama në vend të 2.
 • 'AGI' kjo ju bën sulm të shpejtë, kjo është shumë e rëndësishme, gjithmonë të rritur atë.
 • 'Vit' është gjithmonë e rëndësishme, sepse ajo ngre edhe mbrojtjen dhe shëndetin maksimale, si dhe përshpejton shërimin tuaj normë boshe. Megjithatë, si një archer sulmet tuaja janë të shkonin, kështu që ju të mbështetet në këtë shumë më pak në krahasim me luftëtarët. Por në fund ju do të duhet këtë për harta të ngushta që janë të mbushur me monsters.
 • 'INT Nëse ju doni të jenë në gjendje për të shëruar si një archer ju do të duhet një inteligjencë pak edhe pse ajo është e mundur për ta mbajtur atë në nivelin 1. Ju do të paguani mundësinë yhis me mbrojtjen më pak si ju do të duhet të përdorni artikujt pak magji ndëshkimore si doreza'.


Magjistar

Magjistar është një nga më e lehtë për të trajnuar në një nivel të lartë, sepse ju duhet të keni një shumë mjaft e stats veçanta të jetë një magjistar i mirë. Ju do të merren dëme të lartë duke përdorur Aftësitë Astral Soul dhe nga të mësuarit Parashikon. Një shumë e artikujve janë të nevojshme për të hedhur parashikon të mira, por një herë ju jeni të vërtetë familliar me lojë, ajo do të jetë mjaft e lehtë për ju.

 • 'INT' është e th stat thelbësore për një magjistar. Ajo rrit shumë gjëra të tilla si sulm Magjike dhe Mbrojtjes Magic. Ju do të jetë në gjendje që të merren dëme të mëdha, por mos harroni, ju do të duhet objekte të caktuara për magjitë tuaja të ndryshme.
 • 'Vit' është gjithmonë e rëndësishme, sepse ajo ngre edhe mbrojtjen dhe shëndetin maksimale, si dhe përshpejton shërimin tuaj normë boshe. Megjithatë, si një magjistar, ai vetëm do të ju mbajë të gjallë nga sulmet vdekjeprurëse.
 • Shënim që parashikon sulm (lufta magjike) janë të prekur nga inteligjenca (numri i "të shtëna", pushtet) dhe nga agility (shkalla e zjarrit). Nuk janë "Mages shpejtësi në lojë.
 • 'Luk' Disa nga ju mund të preferojnë të jetë Mages dehur në nivele të larta (mbi 90), prandaj kanë fat të mjaftueshme për të shmangur hitet kritike së bashku me vitalitet të lartë.

Malivox

Nëse ju ndonjëherë të dëshironi të rishpërndani pikët tuaja statusit, kjo perëndim NPC e hyrjes kryesore Tulimshar mund të rivendosur ato, për një çmim të lartë në varësi të nivelit tuaj të tanishme. Lartë niveli juaj, i lartë çmimi. Çmimi për restat është yur Niveli Bazë * 100GP.

Walkthrough Quick

 • 'LVL 1-15':

Vrasin ** maggots dhe scorpion rastit. Vrasin ** Goblins zjarri, ndërsa ju mund të shërohen falas nga Elanore ose infermieren në Hurnscald (ata vetëm do të shërohet, ndërsa ju jeni të nivelit 20 dhe nën).

 • 'LVL 13-28':

Vrasin ** pinkies për të marrë një kosë [Lexoni më poshtë]. Complete ** pjesën e minierave të Tulimshar Quests për të marrë e 'Përkuluni shkurtër' Vrasin shkop, ** pinkies, ketrat dhe fluffies. (Fluffies japin përvojën më të mirë mesatare.)

 • 'LVL 25-40':

Kill ** gjelbër slimes, det slimes, maggots gjigand dhe akrepash kuqe. (jeshile slimes japin përvojën më të mirë mesatare.) A ** Quest Bandit, fillimi Forest Bow Quest, druri Quest Mburoja Fillimi ** Magic Quests Save deri GP **, hekur xeherore dhe qymyr për të marrë një Platemail Lehta (25% Def) dhe një shirit mëndafshi (+10% Def) (5.000 GP).

  • (Save deri para Shkrime dhe GP, të merrni një Përkuluni Forest nëse ju preferoni hark).

mësojnë ** fokusuar themelore Aftësitë

 • 'LVL 38-50':

Kill ** verdhë slimes, të kuqe slimes, Scorpions zi, dhe merimangat (Red Slimes japin më të holla).

 • 'LVL 45-60':

Kill ** lule, kërpudha keqe, gjarpërinjtë, merimangat, dhe. Get helmetat ** hekur. Mbaro ** deri quests dhe mbledhjen tuaj e pika të rralla. Filloni ** për të vizituar varrezat dhe kënetat.

 • 'LVL 61-90 +':

Merrni ** blinduar Setzer dhe të mirë të mundshme [[. Have fun ** në shpellë snake, Varrezat, Crypt, Terranite Shpella, shpella Yeti dhe kodrat Snow. Mos harroni të rafte!

Më shumë detaje rreth quests janë në dispozicion në Quests dhe harta e botës aktuale në Përdoruesi: Superkoop / IngameMap dhe Në-game_world_map.